De Winkel, Bezoek & Wandeling

De boerderijwinkel van de Swaluwhof

In de stolpboerderij is een kleine winkel ingericht met diverse boerderijproducten, een snuffelhoek met boeken, brocante en gezellige rommeltjes. Daarnaast zijn in de gehele benedenverdieping van de boerderij schilderijen te bezichtigen,  met als onderwerp het boerenleven en boerendieren.

Het gezellig volle winkeltje in de boerderij.

Hier staat ook de uitkomstmachine voor de kuikens,

in de lente een ware trekpleister!

 

 

 

 

 

 

Op vertoon van een Duurzame Waardekaart krijgt u bij besteding van min. € 7,50 een mooie kippenmok cadeau.

Voor alle aanbiedingen, kijk op de pagina TE KOOP. Hier vindt u ook de oogstkalender, een leidraad voor wat wij onder meer te bieden hebben door de seizoenen heen.

 

 

Bezoek

Een bezoek aan onze natuurboerderij is 7 dagen per week ‘s middags mogelijk. Tussen 13.00 en 15.30 uur zijn de tuinen, dieren en het erf te bezichtigen. De winkel is nog een uurtje langer open, van 13.00 tot 16.30 uur.

In de lente zijn de jonge dieren zeer de moeite waard. In de zomer zijn de tuinen op hun mooist en in de herfst komt de fruitoogst op gang. In de winter, zeker als er sneeuw ligt, ziet het erf er sprookjesachtig uit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wandeling

Een leuke wandelroute hier in de buurt kan als volgt worden gelopen:

Start op de Grote Zomerdijk, komend van de Kerkweg in Wognum, rechtsaf de dijk op. Hier is geen voetpad! Langs deze oude dijk zijn o.m. moderne koeienbedrijven te zien bij oude stolpen. Na ongeveer 2 km. bij een zilverkleurig bruggetje linksaf de Noordermeer op (het straatnaambordje staat pas veel verder, in de bocht), waar ons bedrijf is gehuisvest in de tweede stolpboerderij. Deze weg volgen tot de eerste kleine afslag links (is een fietspad),  de Rijndijk. Hier wandelt u tussen de weilanden en ziet u met wat geluk een paar grutto’s, kieviten, scholeksters en afhankelijk van het seizoen koeien en/of schapen. De Rijndijk splitst zich af naar links, dan kunt u de Pankoek op en komt u aan het eind daarvan weer op de Kleine Zomerdijk, vlakbij het beginpunt, de Kerkweg.

Voor wie iets verder wil zijn er 2 opties: men volgt de Rijndijk tot het einde op de Baarsdorpermeer, daar, linksaf volgt dan de Lekermeer, weer linksaf de Kleine Zomerdijk en dan nadert u wederom de Kerkweg.

Of: men laat de Rijndijk links liggen en loopt door tot eerste afslag links naar het centrum van het dorp Zuidermeer, tegenover de kerk gaat  u linksaf de Baarsdorpermeer op. Deze geheel aflopen (pas op, weer geen voetpad) en dan komt u weer uit bij de Lekermeer, zie boven. Wij hebben in de winter vaak ijsvogels gezien in deze buurt, omdat de brongasinstallaties het water aldaar gedeeltelijk  ijsvrij houden.

 In de buurt: B&B De Koegang

Voor wie wat langer in ons buurtje wil verblijven is op Noordermeer 10 een verblijf mogelijk in een stolpboerderij, B&B De Koegang.

Zie ook hun site www.koegang.nl.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.