DIEREN
Dit jaar zullen we ons concentreren op de fok van de dwergkuifeendjes en de gewone kuifeenden. De fok hiervan is moeilijk, er worden vaak dieren geboren zonder kuif omdat wij altijd gekuifde dieren paren aan ongekuifde dieren. Dit heeft te maken met de lethaalfactor voor te grote kuiven: kuikens komen dan niet uit. De ongekuifde dieren hebben dan wel de kuiffactor in de genen en kunnen later toch gekuifde dieren voortbrengen.

Gijs en Daantje

pullen in het bad
PLANTEN
Naast het aanbod in ons boerderijwinkeltje – zie daar – is er lopende het (tuin-)seizoen een wisselend aanbod van planten, en ik ben van alles aan het zaaien: groentes en bloemen, dus daar heb ik straks wel wat van over, voor de liefhebbers. De kar op het achtererf is later voor de plantenverkoop. Momenteel staan er nog veel jonge struiken en bomen in pot, die in de herfst in het voedselbos zullen worden gepoot.
GROENTEN EN FRUIT
Meestal niet in de winkel, maar direct voor u geplukt zijn bijvoorbeeld tomaten, komkommers, citroenen en later in de herfst, pompoenen, noten en appels.
DIVERSEN:
op vrijdag maak ik in de herfst en winter meestal fruitmuffins of fruitballetjes, heerlijke hapjes voor het weekend en vreselijk gezond want zonder vet en vol vruchten van eigen erf of, in het geval van de balletjes gedroogd fruit en noten van eigen erf. Iedereen vindt ze erg lekker dus ik maak elke week wat extra voor de winkel. De balletjes zijn zeker een week houdbaar.
KALENDER VAN DE BOERDERIJPRODUCTEN
Dit is een leidraad, soms mislukt een oogst door kou en nattigheid, dus even mailen is een goed idee als u van ver komt.
Hele jaar (meestal): (broed-)eieren van onze kippen en kwartels
Jan t/m maart: soms al eenden- en ganzeneieren, noten, kool
April t/m juni: sla, rabarber, kleinfruit, plukbloemen
Juli t/m september: nectarines, perziken, kleinfruit, allerlei groente
Oktober t/m december: noten, kool, de laatste komkommers uit de kas.