TE KOOP

 

DIEREN

 

Dit jaar zullen we in elk geval weer wat Noordermeerders, Araucana’s, parelhoenders,  ganzen en eendjes gaan fokken. Iedereen die dieren heeft besteld: vanaf begin oktober kunnen de eerste opgehaald worden. Neem van tevoren graag contact op (via contactformulier op deze site, of via email), zodat ik de juiste termijn kan opgeven c.q. er een afspraak gemaakt kan worden.

 

PLANTEN 

Naast het aanbod in ons boerderijwinkeltje – zie daar – is er lopende het (tuin-)seizoen een wisselend aanbod van planten, en ik ben van alles aan het zaaien: groentes en bloemen, dus daar heb ik straks wel wat van over, voor de liefhebbers. Vanaf het late voorjaar heb ik  narcissen, jonge perzik/nectarineboompjes, groenteplantjes, grote tuinplanten en bijzondere planten en struiken  in het plantenhoekje staan. Zie ook de rubriek Nieuws voor een foto.

 

GROENTEN EN FRUIT

Meestal niet in de winkel, maar direct voor u geplukt zijn bijvoorbeeld asperges,  tomaten, komkommers, courgettes en later in de herfst, pompoenen, noten en appels.

DIVERSEN:

op vrijdag maak ik meestal fruitmuffins of fruitballetjes, heerlijke hapjes voor het weekend en vreselijk gezond want zonder vet en vol vruchten van eigen erf of, in het geval van de balletjes gedroogd fruit en noten van eigen erf. Iedereen vindt ze erg lekker dus ik maak elke week wat extra voor de winkel. De balletjes zijn zeker een week houdbaar.

 NIET TE KOOPmaar wel te verdienen door een uurtje te wieden in de fruitkooi, is een lekker kaasje van onze geiten. Ik houd nu al het onkruid niet bij, dus hulp is altijd welkom!!

 KALENDER  VAN DE BOERDERIJPRODUCTEN

Dit is een leidraad, soms mislukt een oogst door kou en nattigheid, dus even mailen is een goed idee als u van ver komt.

Hele jaar (meestal): eieren van onze kippen, kalkoenen en kwartelseitjes te koop

Jan t/m maart: soms al eenden- en ganzeneieren, noten, kool

April t/m juni: sla, rabarber, asperges

Juli t/m september: nectarines, perziken, kleinfruit, allerlei groente

Oktober t/m december: noten, kool, de laatste tomaten uit de kas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.